Velden zijn niet correct ingevuld

Het verschil tussen afzuigkappen

Je wilt een afzuigkap kopen, maar vraag je af welke je in jouw keuken kunt plaatsen. We begrijpen je en helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Wist je dat er diverse soorten afzuigkappen zijn? Wij vertellen je graag de verschillen en welke afzuigkap het meest geschikt is voor jouw situatie. 

3 soorten afzuigsystemen

Welk afzuigsysteem je nodig hebt, hangt af van de situatie bij jullie thuis. Loopt jouw afvoer naar buiten, dan moet de afzuigkap aangesloten worden op een luchtafvoer. Heb je een recirculatiesysteem? Dan wordt de afzuigkap daarop aangesloten. Ook is het mogelijk dat je een centraal afzuigsysteem in huis hebt, in dat geval heb je een afzuigkap zonder motor nodig. 

Afzuigkap: Wandschouw

Een wandschouw afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd, deze is verkrijgbaar in verschillende varianten en uitvoeringen. De meest standaard en verkochte is de uitvoering die schuin naar boven loopt. Daarnaast hebben wij ook modellen die bovenop plat zijn. De variant die plat is aan de bovenzijde wordt vaak gebruikt om kruiden op te plaatsen. 

Afzuigkap: Onderbouw

Onderbouw afzuigkappen zijn vergelijkbaar met wandschouw afzuigkappen. Dit type afzuigkap is zonder schouw en vaak minder krachtig. Een onderbouw afzuigkap zit onder een keukenkastje. De lucht wordt afgevoerd via een afvoerbuis door de kastjes naar buiten. 

Afzuigkap: Vlakscherm of geïntegreerd 

Een vlakscherm afzuigkap zit netjes verwerkt in het keukenkastje en is alleen maar zichtbaar tijdens het koken. Het is een afzuigsysteem waarbij er gebruikt wordt gemaakt van een uitschuifbaar scherm. Het scherm zit verstopt en gaat op in de rest van het keukendesign. Wij noemen dit ook een geïntegreerde afzuigkap. Kortom het is een afzuigkap die je pas ziet zodra je hem open trekt en gaat gebruiken. 

Afzuigkap in het plafond / eiland afzuigkap

Een afzuigkap in het plafond, plaatsen wij vaak boven een keukeneiland. Dit type afzuigkap is krachtig en geschikt voor grote open keukens. Hierin zijn verschillende formaten beschikbaar. 

Een ander woord voor afzuigkap is wasemkap. Hoewel dit woord wel gebruikt mag worden, is het niet de meest correcte spellingsvorm. Uiteraard begrijpen wij je indien jij het over een wasemkap hebt. 

Bekijk ook ons item over ‘wat ik moet weten over afzuigkappenNaar overzicht
Siemens Schmidt keukens Neff Quooker Bosch Pelgrim Schröder keukens Atag Miele