Velden zijn niet correct ingevuld

Quooker vs. de waterkoker

De meeste huishoudens hebben nog een waterkoker, maar wij zien wel een verandering in de aanschaf van een keuken. In de meeste keukens plaatsen wij een Quooker, waardoor de Quooker dus concurreert met de ‘standaard waterkoker’. Een aantal jaar geleden was de waterkoker nog onmisbaar, maar doordat de Quooker is geïntroduceerd is er minder vraag naar waterkokers. Maar heeft de Quooker wel zoveel voordelen ten opzichte van de ‘standaard waterkoker’? In dit nieuwsitem lichten wij de voordelen en de nadelen van de Quooker vs. de waterkoker uit. 

Voordelen van een Quooker

Met een Quooker tapt u direct kokend water uit de kraan, terwijl u met een waterkoker eerst moet wachten tot het water kookt. Hiermee bespaart u tijd. Tevens is een Quooker waterbesparend, omdat er u hiermee precies het water pakt wat u nodig heeft. Terwijl er bij een waterkoker enige inschatting vereist is, rekening houdende dat ook een deel van het wet water bedampt. Daarbij heeft een Quooker geen extra ruimte nodig op het aanrecht, omdat deze wordt geïnstalleerd bij het kraansysteem. 

Nadelen van een Quooker

Het kokende water van een Quooker is altijd op temperatuur, maar heeft als nadeel heeft dat het de nodige energie kost indien u hem niet in gebruik heeft. Het is dus voordelig als u met enige regelmaat kokend water nodig heeft. Mocht u voor een langere tijd van huis zijn, dan is het mogelijk om het warmhoud reservoir uit te schakelen om onnodig energieverbruik tegen te gaan. 

De aanschafprijs van een Quooker ligt een stuk hoger dan de aanschaf van een waterkoker. Dit is ook even afhankelijk van welke functie een waterkoker dient te hebben, maar een waterkoker kan al om nabij de € 40,- zijn. Daarnaast dient een Quooker geïnstalleerd te worden in uw aanrecht, terwijl een waterkoker los op het aanrecht staat en alleen een stopcontact nodig heeft. 

Voordelen van een waterkoker

De waterkoker verbruikt alleen energie indien deze in gebruik wordt genomen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de Quooker. Indien u weinig gebruik maakt van kokend water, is het veelal voordeliger om een waterkoker te hebben. 

Tevens is er veel meer keuze in waterkoker dan in Quookers, al heeft Quooker het assortiment de laatste jaren verder uitgebreid met allerlei types en kleuren. Bekijk ook eens het artikel ‘Quooker kleuren die aansluiten op uw keuken’ voor meer informatie. Waterkoker zijn er in verschillende kleuren en formaten. Zo hoeft een waterkoker niet alleen praktisch te zijn, maar kan het ook een eyecatcher zijn op het aanrecht. 

Nadelen van een waterkoker

Bij een waterkoker vult u het water tot het punt waar u denkt het nodig te hebben. Hier doet u ook nog wat extra bij, omdat het water deels verdampt. Hierdoor wordt er met een waterkoker meer water verspilt. Hoe vaak gooit u niet eerst de waterkoker leeg voordat u hem weer gebruikt?

Als u een waterkoker gebruikt dient u ook altijd even te wachten tot het water gekookt is. Naarmate de kalkaanslag in de waterkoker toeneemt, des te langer het duurt dat het water kookt. Daarnaast neemt de waterkoker ook meer ruimte in beslag op uw werkblad. 

Gaat u voor de Quooker of de waterkoker?

Weet u al of u voor een Quooker of voor de waterkoker gaat? Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze. Kom gerust langs in één van onze winkels om de opties voor de Quooker systemen te bekijken. Maak gerust een online afspraak of neem telefonisch contact met ons op. 
 Naar overzicht
Atag Neff Quooker Pelgrim Bosch Schmidt keukens Miele Siemens Schröder keukens