Velden zijn niet correct ingevuld

Smaakvol eten met een stoomoven

Of u nu graag in de keuken staat of niet, u wilt toch dat gerechten smaakvol zijn. Met een stoomoven maakt u op een snelle en gezonde manier een gerecht waarbij vitaminen en ingrediënten optimaal behouden blijven. We zetten graag een aantal functies, eigenschappen en voordelen van een stoomoven op een rij. 

Functies en eigenschappen van een stoomoven

Een (combi)stoomoven is een oven die voorzien is van een stoomfunctie. De conventionele en heteluchtovens worden verwarmd door stralingswarmte en de hete lucht die daarbij gebruikt wordt. Bij een stoomoven worden waterdampen verhit om vervolgens het voedsel te verhitten. Dit is een stuk gezonder, omdat er geen boter of olie gebruikt hoeven worden. De stoomoven wordt gebruikt voor opwarmen, braden, koken, pocheren, blancheren en natuurlijk stomen. Daarnaast is het ook mogelijk om brood te bakken, vlees en groente te grillen. 

De voordelen en nadelen van een stoomoven

De voordelen van een stoomoven zijn toch wel de eenvoudige, gezonde en smaakvolle bereiding van recepten. Een stoomoven biedt ook de mogelijkheid om verschillende ingrediënten samen te bereiden. Zo maakt u complete gerechten in één keer klaar. Het nadeel van een stoomoven is dat deze om iets meer onderhoud vragen. Na het koken blijft er restwater over, wat na gebruik schoongemaakt moet worden. Een stoomoven is in aanschaf ook duurder, maar door de voordelen verdient dit zich dubbel en dwars terug. 

Wij verkopen o.a. stoomovens  ATAG en Siemens. Dus bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een stoomoven? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. 
 Naar overzicht
Schmidt keukens Bosch Pelgrim Atag Quooker Miele Siemens Schröder keukens Neff