Velden zijn niet correct ingevuld

Trends in keukenbladen

Een keukenblad is een essentieel onderdeel van uw keuken. Het keukenblad is het meeste in het zicht en erg bepalend voor de uitstraling van een keuken. Daarnaast is het van belang dat het werkblad tegen een stootje of krassen kan. De fabrikanten die keukenbladen ontwikkelen zijn daarom continu op zoek naar nieuwe materialen, waardoor het aanbod werkbladen steeds groter wordt. Dit is ook de reden dat trends in keukenbladen fluctueren. Bent u benieuwd wat de trends in keukenbladen momenteel zijn? Wij zetten er een aantal voor u op een rij.

Keukenbladen trend

Momenteel blijven natuursteen, beton en marmer voorlopig de trend. Een natuurstenen keukenblad is zeer geschikt voor een robuuste uitstraling, maar heeft ook de mogelijk om luxe uit te stralen. Dit is uiteraard afhankelijk van de gekozen kleur en design. Natuursteen is uniek in zijn soort, omdat geen enkel design hetzelfde is. Ook is het materiaal in diverse kleuren verkrijgbaar. Ook niet geheel onbelangrijk is dat het keukenblad krasbestendig, hittebestendig, stoot- en slijtvast is. Hierdoor gaat dit soort keukenblad heel lang mee. 

Betonnen werkblad

De laatste jaren zien we ook dat de populariteit van betonnen werkbladen is toegenomen. Een betonnen keukenblad geeft een keuken een robuuste en stoere uitstraling. Dit komt door het betonstructuur, die natuurlijke verkleuringen van zichzelf heeft. Vindt u een betonnen look wel tof, maar wilt u de vlekgevoeligheid van het beton tegengaan? dan adviseren wij een werkblad met een betonnen look. 

Marmeren keukenblad

Wilt u dat uw keuken een luxe en exclusieve uitstraling heeft? Dan past een marmeren keukenblad hier uitstekend bij. Het nadeel van echt marmer is dat dit een steensoort is. Gelukkig is het mogelijk om de luxe van echt marmer na te maken door de marmerlook te introduceren. U heeft dan wel de look, maar niet de nadelige eigenschappen van deze steensoort. 

Kleur keukenblad

Het laatste jaar zien we ook dat de ‘lichte keuken’ weer terug is. Dit zien we ook terug in de verkoop van de bijpassende keukenbladen. Waar we lichte keukenkastje plaatsen, vinden we altijd een bijpassende werkblad. Zo is de donkere houtlook keuken nog steeds trending. Licht keukenblad? Geen probleem. Deze staat mooi in combinatie met donker keukenapparatuur, zodat het warme karakter van een keuken behouden blijft. Voor welke look gaat u?

Keukenblad advies nodig?

Heeft u moeite bij het vinden van het juiste keukenblad? Wilt u graag inspiratie opdoen of wilt u graag advies van één van onze adviseurs? Dan staan wij voor u klaar. Maak gerust een afspraak, dan bespreken we de mogelijkheden met u. Dit kan van heden weer op locatie indien u een afspraak maakt. 

Maak een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.Naar overzicht
Quooker Miele Schmidt keukens Bosch Atag Schröder keukens Pelgrim Neff Siemens