Velden zijn niet correct ingevuld

Welke vaatwasser moet ik kiezen?

Een vaatwasser; we kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Sterker nog, in vrijwel alle nieuwbouw keukens plaatsen wij een vaatwasser. Een vaatwasser verlicht niet alleen de huishoudelijke taken, maar verbruikt ook minder water ten opzichte van afwassen met de hand. Wij krijgen met enige regelmaat de vraag; welke vaatwasser moet ik kiezen?’ Hierbij kijken we naar de wensen die u heeft en vinden wij een vaatwasser die bij u past. Hieronder alvast enkele tips voor het maken van de juiste keuze. 

Vaatwasser formaat

Heeft u een groot huishouden of bent u alleen? Vooraf is het altijd wel even handig om te kijken welk formaat bij uw gezinssamenstelling past. Vaatwassers zijn er in verschillende formaten, waarbij wij niet alleen rekening houden met de gezinssamenstelling, maar ook met het formaat van uw keuken. Uiteraard houden wij hier rekening met oog op de toekomst, zodat u straks niet met een te kleine vaatwasser zit en u 2 koters heeft lopen. 

U kunt, indien gewenst de vaatwasser op ooghoogte laten plaatsen, zodat u minder hoeft te bukken bij het in en uitladen van de vaat. Echter worden de meeste vaatwasser nog gewoon op de grond geplaatst, omdat die aansluit technisch ook het makkelijkst is. 

Energielabel van de vaatwasser

Elektrische apparaten zijn hedendaags voorzien van een energielabel. Hoe nieuwer het apparaat, hoe zuiniger deze meestal is. Als wij spreken over een energiezuinige vaatwasser, dan hebben wij het over een vaatwasser die een laag water- en stroomverbruik heeft. Koopt u een model met energielabel A, dan bespaart u meer water en energie dan met een model met een lager label, hetzij B, C  en D.. De energiezuinigheid wordt aangegeven met de letters A tot en met D, waarbij A+++ het meest zuinig is.

Voor welke vaatwasser gaat u?

Wilt u ook een nieuwe vaatwasser aanschaffen? Houd dan rekening met bovengenoemde. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste vaatwasser? Dan bent u van harte welkom in onze showroom, waar één van onze adviseurs u graag adviseert. Maak gerust een afspraak per e-mail of neem telefonisch contact met ons op. 
 Naar overzicht
Quooker Miele Bosch Atag Siemens Neff Pelgrim Schröder keukens Schmidt keukens